V okviru društva nudimo dodatno podporo študentom s posebnimi potrebami. Podpora je namenjena vsem, ki ste se zaradi študijskih in ostalih obremenitev znašli v stiski oz. bi potrebovali predvsem to, da vam nekdo prisluhne in morda z vami deli svoje izkušnje pri soočanju s podobnimi situacijami. Da bi bil pogovor sproščen in čim bolj v pomoč, smo kot svetovalce k sodelovanju povabili študente in diplomante s posebnimi potrebami, ki so šli tekom študija skozi podobne situacije in so jih uspeli uspešno rešiti, hkrati pa imajo za nudenje tovrstne podpore tudi primerno izobrazbo in znanje s področja psiholoških smeri.

Aktivnost smo poimenovali Svetovalnica. Pomembno je poudariti, da je aktivnost namenjena študentom, ki so se znašli v čustveni oz. duševni stiski. V kolikor bi svetovalec/ka ocenil/a, da so težave globlje, in zahtevajo zdravstveno ali psihoterapevtsko obravnavo, boste usmerjeni na ustrezno strokovno pomoč.

Dekorativna slika
Foto: huffpost.com

Da bo čim manj stresno in priročno, bo pogovor urejen tako, da se ga boste lahko udeležili od doma preko spletne aplikacije. Interes za pogovor boste izkazali s prijavo na e-naslov svetovalnica@dsis-drustvo.si in usmerili vas bomo na prosto svetovalko oz. svetovalca.

Vse svetovalke in svetovalci so zavezani k strogi zaupnosti in varovanju osebnih podatkov. Na e-naslov svetovalnica@dsis-drustvo.si nam lahko pišete tudi, če imate v zvezi z navedeno podporo kakšno vprašanje, predlog oz. nam želite na to tematiko karkoli sporočiti.