Ljubljana

V letu 2019 smo v sodelovanju s CIRIUS Kamnik organizirali družabna srečanja, v katera sta bili vključeni tudi Erasmus prostovoljki iz Portugalske in Latvije. Ob učenju osnov portugalskega jezika, okušanju kulinaričnih dobrot ter spoznavanju dežel, ljudi in kulture obeh držav so se krepile tudi prijateljske vezi. Tudi v tem študijskem letu se družimo in izobražujemo z dvema prostovoljcema iz Francije. Z njima se učimo francoščine in spoznavamo Francijo, njeno bogato kulinariko, glasbo in umetnost.

V vsakem študijskem letu organiziramo različne ekskurzije ali izlete po Sloveniji ali tujini, poleti pa tudi kopanje v Izoli.

Maribor

V Mariboru potekajo mesečna srečanja na katerih z različnimi gosti pridobivamo različna praktična znanja ali spoznavamo življenje in spretnosti različnih gostov, ki nas obiščejo. Tako smo v okviru mesečnih srečanj že spoznali delo kriminalista, čebelarja, poštarja, raziskovalne novinarke, obiskalo pa nas je tudi že nekaj znanih oseb, ki so z nami delili svoje življenjske modrosti npr. Danilo Türk, Tone Partljič, Adi Smolar, Sebastian…

V mesecu maju ali juniju organiziramo tudi kakšen izlet po Sloveniji ali po sosednjih državah.