Vabljeni na Parafestival - športni dan za osebe z različnimi oviranostmi

28. junij, 2022

Organizatorji Parafestivala– športni dan za osebe z različnimi oviranostmi vas lepo vabijo, da se jim pridružite v nedeljo, 3. julija 2022. Parafestival bo potekal pod okriljem Soca Outdoor Festival (https://soca-outdoor.com/).

V čudovitem ambientu sotočja Soče in Tolminke v bližini Tolmina bodo v parakolesarjenju, downhillu za invalide, padalstvu, plezanju, supanju, raftingu in še čem uživali tudi gibalno ovirani. Z veseljem oznanjajo, da bo mogoče tudi raftanje po smaragdni lepotici Soči. Podjetje Soški bazni tabor iz Gabrji bo osebe z invalidnostmi s svojimi rafti zapeljalo po brzicah čudovite reke do prizorišča festivala na Sotočju. Brez skrbi, za varnost oziroma spremljevalce bo poskrbljeno!

Podrobnosti o dogodku si lahko preberete tudi v dokumentu športni dan za vse.

Glavni sponzor festivala #adidasTerrex pa je poskrbel, da bodo festivalske majice dobili tudi udeleženci Parafestivala.

Prvi športni dan za osebe z oviranostmi je sicer Zveza Sonček organizirala že leta 2019 v kampu Adria Ankaran. Zadnji dve leti je športni dan zaradi epidemije covida-19 odpadel! Izjemno jih veseli in so ponosni, da jih je zdaj pod svoje okrilje vzel  Soca Outdoor Festival, ki v Tolminu poteka že osem let.

Lepo vabljeni!