Vabljeni na Uvajalni teden za bruce Univerze v Mariboru in naše aktivnosti v sklopu dogodka

13. september, 2022

V tednu med 26. in 30. septembrom 2022 bo na Univerzi v Mariboru potekal Uvajalni teden za bruce, ki je namenjen novim študentom, da se seznanijo s študentskim življenjem in novostmi, ki jih prinaša študij.

Potekalo bo več spletnih dogodkov na katerih se bo predstavila Univerza v Mariboru, Karierni center UM, Študentski svet UM, Služba za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje UM, Univerzitetna knjižnica UM in pa naše društvo – Društvo študentov invalidov Slovenije. Več dogodkov bo potekalo v živo tudi na posamezni članicah oziroma fakultetah UM. Podrobnosti o dogodkih si lahko pogledate v programu Uvajalnega tedna 2022.

Naše društvo bo sodelovalo na spletnem dogodku v ponedeljek 26. septembra ob 13. uri z informacijami o podpori za študente s posebnimi potrebami. Dogodku se lahko pridružite s klikom na povezavo do dogodka.

V sredo 26. septembra ob 17. uri pa organiziramo spletni dogodek Vse o statusu študenta s posebnimi potrebami, kjer boste lahko izvedeli kako uveljavljate status študenta s posebnimi potrebami, kako s profesorji vzpostavite učinkovito komunikacijo in jim jasno obrazložite, zakaj in katere prilagoditve potrebujete ter kako se študij razlikuje od srednješolskega izobraževanja. Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti preko spletnega obrazca. Vsem, ki se boste prijavili, bomo kakšen dan prej poslali povezavo do dogodka.

Vabljeni na udeležbo dogodkov, saj si boste s koristnimi informacijami olajšali prehod na študij.

QR koda z informacijami o uvajalnem tednu UM.
Program Uvajalnega tedna UM najdete tudi preko zgornje QR kode