Vabljeni k izpolnjevanju vprašalnika o komunikaciji gluhih in naglušnih

26. januar, 2021

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru sodelujejo v mednarodnem projektu InSign, v okviru katerega so pripravili spletni vprašalnik o komunikaciji gluhih in naglušnih ter prosijo, če bi ga lahko izpolnili in tudi delili z drugimi gluhimi in naglušnimi, ki jih poznate. Vprašalnik namreč ni namenjen le študentom.

S projektom želijo spodbuditi dostopnost izobraževanja, mednarodne mobilnosti in splošne globalne komunikacije za gluhe in naglušne. Cilj je ozaveščati o pomembnosti mednarodnega znakovnega jezika kot skupnega imenovalca za komunikacijo gluhih in naglušnih v mednarodnem okolju.

Z vprašalnikom o komunikaciji z gluhimi in naglušnimi bi radi pridobili informacije o težavah, s katerimi se študentje in zaposleni na univerzi soočajo ob komunikaciji z gluhimi in naglušnimi. Vaše sodelovanje je pomembno za zagotavljanje reprezentativnosti in posledično verodostojnosti rezultatov ankete. Anketa je anonimna in zbrani rezultati se bodo uporabljali zgolj v znanstveno-raziskovalne namene. Vprašalnik je dosegljiv le do 31. januarja 2021.

Če imate še kakršnakoli vprašanja glede projekta ali ankete jih lahko kontaktirate preko e-maila tatjana.welzer@um.si ali marko.holbl@um.si.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani projekta InSign.

Ekipa InSign projekta UM-FERI se vam zahvaljuje za sodelovanje.