ŠOUM v sodelovanju z DŠIS ponovno razpisuje sredstva za sofinanciranje nakupa medicinskih ali tehničnih pripomočkov ter inštrukcij za študente s posebnimi potrebami

19. oktober, 2022

Pričelo se je novo študijsko leto. Da boste bolj uspešno in z manj napora opravili vse študijske obveznosti in se lahko bolj enakopravno vključevali v študijski proces, Študentska organizacija Univerze v Mariboru v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije razpisuje sredstva za sofinanciranje nakupa medicinskih in tehničnih pripomočkov, ki jih študenti s posebnimi potrebami potrebujete pri študiju ali v vsakdanjem življenju ter sredstva za učno pomoč, ki so namenjena študentom s posebnimi potrebami. Za sredstva lahko zaprosite študenti Univerze v Mariboru ali študenti višješolskega ali visokošolskega zavoda v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

Za sredstva zaprosite tako, da napišete motivacijsko pismo, v katerem se predstavite in obrazložite kako vam bo pripomoček za katerega zaprošate, koristil pri študiju ali v vsakdanjem življenju. K motivacijskemu pismu priložite tudi predračun za ta pripomoček ter potrdilo o vpisu

Če pripomočkov ne potrebujete in bi vam bolj prav prišla učna pomoč v obliki inštrukcij, v motivacijskem pismu natančno zapišite fakulteto in študijsko smer, letnik in naziv predmeta pri katerem zaprošate za inštrukcije.  

Prošnjo za sredstva lahko pošljete na Društvo študentov invalidov ali na Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru. Podrobnosti iz razpisa si lahko preberete na Študenti invalidi – ŠOUM (soum.si). Če imate kakršnakoli vprašanja, vam bomo z veseljem odgovorili. Obrnete se lahko na:

  • Alenko Gajšt iz Društva študentov invalidov Slovenije (DŠIS) na alenka@dsis-drustvo.si ali 041 632 865
  • Ano Palčič iz Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) na ana.palcic@soum.si ali 02 228 56 00

Želimo vam uspešen začetek študijskega leta in veliko lepih študentskih doživetij.

DŠIS in ŠOUM