ŠOUM je včeraj dvema študentoma invalidoma podarila prenosna računalnika

23. januar, 2020

Kot že vrsto let, je tudi v letu 2019 Študentska organizacija Univerze v Mariboru, v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, razpisala donacijska sredstva za pomoč študentom invalidom/s posebnimi potrebami.

Tokrat sta dva naša člana prejela prenosna računalnika, ki jima bosta pomagala pri študiju in opravljanju študijskih obveznosti. Na povezavi si lahko ogledate tudi prispevek TV Maribor o predaji pripomočkov.

Če potrebujete kakršenkoli pripomoček, ki bi vam olajšal študij ali vsakdanje življenje in ste študent Univerze v Mariboru ali katerega od zasebnih visokošolskih zavodov iz Maribora, je že odprt razpis za leto 2020, tako da ste lepo vabljeni, da oddate vlogo za financiranje podpore, ki jo potrebujete zaradi svojih posebnih potreb. Pridobite lahko sredstva za nakup medicinsko-tehničnih pripomočkov ali za inštrukcije. Članstvo v našem društvu ni pogoj za pridobitev sredstev.

Vlogo lahko pošljete Alenki Gajšt iz Društva študentov invalidov Slovenije na alenka@dsis-drustvo.si ali Dariji Močnik iz Študentske organizacije Univerze v Mariboru na darija.mocnik@soum.si. V vlogi na kratko predstavite sebe in kako vam bo pomoč, ki jo želite koristiti, pomagala. Vlogi za pripomočke priložite tudi predračun. V primeru vprašanj, vam bosta Alenka in Darija z veseljem odgovorili in pomagali.