Sodelovali smo na dveh dogodkih Kariernega centra UM

14. marec, 2023

V prejšnjem tednu smo sodelovali na dveh dogodkih Kariernega centra Univerze v Mariboru. V četrtek, 9. marca 2023, smo sodelovali na dogodku za šolske svetovalne delavce, v petek, 10. marca 2023, pa smo izobraževali karierne svetovalce UM o podpori gibalno oviranih študentov pri prehodu na trg dela.

Karierni center UM je organiziral spletno izobraževanje za šolske svetovalne delavce “Podpora dijakom posebnih skupin pri vstopu v visokošolski prostor” na katerem je sodelovalo tudi naše društvo. Šolskim svetovalnim delavcem smo predstavili posebne statuse pri vpisu na fakulteto in v času študija ter na kaj morajo biti pozorni ko svetujejo srednješolcem glede vpisa in izbire študija.

V petek pa smo na Univerzi v Mariboru izvedli 6-urno usposabljanje za karierne svetovalce UM o podpori gibalno oviranih študentov ob zaključku študija in prehodu v zaposlitev. Med drugim smo predstavili potrebe in izzive, s katerimi se soočajo gibalno ovirani, kako jih podpreti pri študiju in pri prehodu na trg dela ter kako s skupnim sodelovanjem z drugimi inštitucijami omogočiti celostno in kvalitetno podporo gibalno oviranim študentom.