Sodelovali smo na 10. karierni tržnici Univerze v Mariboru

20. april, 2023

V torek smo sodelovali na 10. karierni tržnici Univerze v Mariboru, kjer smo predstavljali podporo, ki jo nudimo dijakom ob prehodu na študij, študentom tekom študija ter študentom in diplomantom ob prehodu na trg dela.

V okviru dogodka smo se udeležili okrogle mize z naslovom Trg dela za vse. Ugotavljali smo, da se invalidi pri zaposlovanju še vedno srečujemo s številnimi ovirami od predsodkov delodajalcev do zapletenih in dolgotrajnih birokratskih postopkov. Hkrati smo ugotavljali, da se nekateri delodajalci vedno bolj zavedajo pomena raznovrstne delovne sile in da tudi v mladih s posebnimi potrebami prepoznavajo talente in njihove prednosti.

Priporočamo vam, da se prijavite na naše novice in spremljate našo FB stran, kjer boste zasledili priložnosti za študentsko delo, zaposlitev ali za pridobivanje novih znanj in delovnih izkušenj.

Alen Kobilica na govornišek podiju UM.
Alen Kobilica je predstavil svojo zgodbo v okviru 10. karierne tržnice UM

Udeležili smo se tudi zanimivega predavanja Alena Kobilice na katerem je predstavil svoje izkušnje uveljavljanja v modnem svetu ter kasneje spopadanja s slepoto, ki ga je doletela. Njegova vztrajnost, pozitivna naravnanost ter zavzetost za iskanje rešitev ter premagovanje ovir, sta nam lahko v spodbudo, da tudi sami energijo raje vlagamo v iskanje rešitev kot v tarnanje.

Alen Kobilica stoji s telefonom v roki na govorniškem odru Univerze v Mariboru.
Alen Kobilica