Sodelavki DŠIS sta se udeležili delavnice Učenje+

15. september, 2020

Včeraj sta se strokovni sodelavki Nina Knaus in Alenka Gajšt udeležili delavnice Učenje+, ki jo je organiziral zavod Movit.

Udeleženci so spoznavali kako zagotoviti kakovostno načrtovanje, spremljanje, vrednotenje in beleženje učnega procesa v projektih Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota in si izmenjevali izkušnje, ki jih že imajo pri svojem delu.

Na tleh so za žep velike kartice z različnimi napisi in številkami

Razmišljali so o lastnem učenju in odnosu do tega, si pripravili osebni učni načrt za to delavnico. Sledila je diskusija o načrtovanju, spremljanju in beleženju učenja v različnih fazah projekta in sicer pri mladinskih izmenjavah in pri projektih prostovoljstva in metodah, ki jih že poznajo ali uporabljajo. Nato so se seznanili s petimi konkretnimi metodami za spremljanje učenja in razmišljali kako te metode uporabiti pri udeležencih projektov. Sledilo je seznanjanje z novim okvirom 8 ključnih kompetenc za vseživljenjsko učenje in vaja s katero so skušali svoje učne cilje oz. nova znanja iz delavnice umestiti v ta okvir. Na koncu so se dotaknili še Youthpassa, njegove vsebine ter priprave.