Sodelavka se je prejšnji teden udeležila mednarodnega seminarja v Laškem

2. marec, 2020

Sodelavka, Alenka Gajšt, se je med 25. in 29. 2. 2020 udeležila seminarja za vzpostavljanje novih partnerstev na področju mladinskih projektov z naslovom Inclusion Matchmaking – Find European partners for Inclusion projects, ki je potekal v Laškem.

Na seminarju je sodelovalo 38 udeležencev iz 15 držav in sicer: Belgije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Estonije, Islandije, Italije, Latvije, Luksemburga, Kosova, Madžarske, Nemčije, Poljske, Romunije, Srbije in Slovenije. Seminar je bil priložnost, da se organizacije, ki v svojem delu naslavljamo socialno vključevanje mladih, med seboj spoznamo, izmenjamo izkušnje in oblikujemo ideje za skupne projekte. Aktivnosti seminarja so bile zasnovane tako, da so sodelujočim udeležencem in organizacijam nudile podporo za oblikovanje vključujočih projektov v Erasmus+ in Evropski solidarnostni enoti, hkrati pa smo organizacije izmenjevale ideje in izkušnje kako mlade invalide in mlade, ki so iz različnih razlogov potisnjeni na rob družbe. spodbujati k aktivni udeležbi in jih s projekti podpreti za večjo socialno vključenost in osebnostni razvoj.