Prostovoljno delo v Romuniji

25. julij, 2023

Romunska organizacija Youth Association from Transylvania v svoje aktivnosti vabi 5 mednarodnih prostovoljcev za 10-mesečno opravljanje prostovoljskega dela v okviru programa Evropska solidarnostna enota.

Prostovoljsko delo žal ni primerno za težje gibalno ovirane osebe, ki potrebujejo dostopno grajeno okolje, saj kraj dela tega ne omogoča. Vabljeni pa ste ostali, da oddate svojo prijavo. Gostitelji bodo vsako prijavo individualno obravnavali in se odločili ali vas lahko gostijo, glede na specifične potrebe, ki jih boste navedli v prijavi.

Iščejo dve vrsti prostovoljcev:

  • Prostovoljec za podporo pri vključevanju, ki bo delal v vrtcu, šoli in zavodu za invalide
  • Prostovoljec za pomoč pri delu v njihovi organizaciji.

Trajanje prostovoljstva je od 1. 9. 2023 do 30. 6. 2024.

Iz programa Evropske solidarnostne enote so kriti stroški bivanja, prehrane in zavarovanja. Do določenega zneska so kriti tudi potni stroški, prejmete pa tudi mesečno žepnino.

Več o prostovoljnem delu in gostiteljski organizaciji si lahko preberete na spletni strani volunteering at youth association from Transylvania in v pdf dokumentu Infopack.

Prijave so možne do 10. 8. 2023.

Za dodatne informacije in pomoč pri prijavi se lahko obrnete na Alenko Gajšt na 041 632 865 ali alenka@dsis-drustvo.si ali kontaktirate Natalijo Atanackovic iz gostiteljske organizacije na office.ata@gmail.com.