Predsednik DŠIS se je udeležil sestanka mladinskega odbora EDF v Grčiji

25. oktober, 2023

Predsednik našega društva Amir Alibabić je nedavno sodeloval na sestanku mladinskega odbora Evropskega invalidskega foruma v Atenah, Grčija. Na sestanku, ki se je dovijal med 19. in 21. oktobrom 2023, so se osredotočili na prihodnje smernice dela mladinskega odbora ter izbrali pomembne teme, ki bodo v ospredju njihovih prizadevanj v prihodnjih mesecih.

Powerpoint s programom za 20. oktober

Ena od ključnih tem, ki so jo obravnavali, je bila zaposljivost mladih invalidov v Evropi. Razprava je razkrila, da se pri zaposlovanju mladih invalidov še vedno srečujemo s težavami, saj le približno polovica teh mladih ljudi najde zaposlitev.

Poleg tega smo se pogovarjali o izzivih mobilnosti mladih invalidov v EU, vključno z dostopom do študija, zaposlitve in potovanj. Prav tako smo se posvetili težavam z dostopom do informacij, zlasti v obliki, ki bi bila dostopna za mlade invalide z različnimi oblikami invalidnosti. V središču njihovega dela ostajajo mladi, ki so ključni za premagovanje teh izzivov in izboljšanje razmer za mlade invalide v Evropi.

Udeleženci sedijo za mizami v U obliki in poslušajo predstavitev.