Ponovno smo uživali na bralnem srečanju

29. marec, 2022

Ponedeljkovo popoldne smo ponovno preživeli v prijetni družbi in pogovoru o knjigi Če nihče ne govori o izjemnih stvareh avtorja Jona McGregorja.

Nekaj se nas je srečalo v živo v pisarni v Mariboru, nekateri pa so se nam pridružili preko Zoom-a in imeli smo se odlično. Knjiga je prava mojstrovina in z njeno pomočjo smo se lahko dotaknili številnih tem, ki pestijo današnjo družbo. Avtor namreč mojstrsko prikaže odtujenost današnje družbe ter kako hitro lahko spregledamo pomembne dogodke in pomembne ljudi na svoji življenjski poti.

In dve misli iz knjige, ki nas nagovarjata, da opazujemo svet okoli sebe in se povezujemo s soljudmi:

[…] vedno moraš gledati z obema očesoma in poslušati z obema ušesoma. Ji reče, svet je zelo velik in veliko reči lahko zgrešiš, če nisi pozorna. Ji reče, ves čas se dogajajo izjemne stvari, neposredno pred nami, vendar imajo naše oči nekakšne oblake, ki zastirajo sonce, in če jih ne vidimo, kakršne so v resnici, so naša življenja zato bolj bleda in revnejša.

O angelih ne vem, ji reče, morda jih je veliko, morda so zdaj tu, ji reče in ona se razgleda naokrog in stopi bliže k njemu, on pa se nasmehne. Vendar so tudi ljudje, ji reče, vsepovsod so ljudje in zdi se mi, da je lažje držati za roko človeka kot pa angela, ni tako?