Obiskal nas je Marcos Tavares

20. april, 2023

V torek, 18. 4. 2023, nas je v okviru mesečnega srečanja obiskal Marcos Tavares, nogometna legenda in nekdanji kapetan nogometnega kluba Maribor.

Udeleženci za skupno mizo poslušajo Tavaresa

V zelo sproščenem in dinamičnem vzdušju, kot se za Brazilca spodobi, nam je podstavil svojo življenjsko zgodbo. Svojo pot od revnega brazilskega fanta, ki je z ljubeznijo do nogometa, trdim delom in vero, odpotoval v svet, zaigral v različnih klubih ter se ustalil v Sloveniji in ostal zvest NK Maribor. Beseda pa ni tekla zgolj o nogometu, temveč tudi o kulturnih razlikah in podobnostih med Slovenijo in Brazilijo, o družini, vrednotah in vztrajnosti ter o tem kaj počne zdaj, ko ne igra več nogometa.

Udeleženci sedijo za dolgo mizo in poslušajo življenjsko zgodbo Marcosa Tavaresa

Njegov moto, ki se ga še danes drži, je »Dovolite si sanjati in verjemite vase. Nikoli, ampak res nikoli ne obupajte. Verjemite, da ste lahko vsak dan boljši. Vsak dan znova in znova.«.

Če bi ga tudi vi želeli bolje spoznati, priporočamo v branje njegovo knjigo z naslovom Legenda, ki je na voljo tudi kot zvočna knjiga v knjižnici slepih ali kot e -knjiga v sistemu Biblos.

Vzdušje v pisarni je veselo in sproščeno kakršen je bil tudi Marcos Tavares