Na Nizozemskem smo obiskali konferenco o vključujočem visokem šolstvu in sodelovali na sestanku mreže Link

2. december, 2022

V ponedeljek, 28. novembra 2022, smo se udeležili konference The State of Inclusive Education, ki so jo organizirali nizozemski partnerji v mednarodni mreži LINK.

Konferenca je bila organizirana v obliki razprav o inkluziji in katere elemente bi naj zajemala, da bi bila čim učinkovitejša, potekale pa so tudi številne razprave v skupinah o različnih temah. Partnerji LINK mreže smo sodelovali na delavnicah na temo internacionalizacije visokega šolstva za študente s posebnimi potrebami, prehoda iz študija na zaposlovanje in o možnosti, da bi e-študij postal ena od prilagoditev za študente s posebnimi potrebami.

V torek, 29. novembra 2022, pa smo se partnerji mreže LINK sestali na sestanku, kjer smo predstavili pomembne zakonske spremembe na nacionalni ravni na področju visokega šolstva, kaj počnemo v zadnjih nekaj mesecih in s kakšnimi težavami se soočamo pri svojem delu. Obravnavali smo tudi kar nekaj organizacijskih tematik in vprašanj, ki se tičejo samega delovanja mreže LINK, ki jo sestavljamo različne organizacije iz Irske, Velike Britanije, Švedske, Belgije in Slovenije.