Zadnje novice

od Strokovna služba

Pomoč Študentske organizacije Univerze v Mariboru za študente s posebnimi potrebami, ki študirajo v Mariboru

Tudi v letu 2018 Študentska organizacija Univerze v Mariboru študentom s posebnimi potrebami, ki študirajo na Univerzi v Mariboru, na zasebnih visokošolskih institucijah ali na višješolskih študijskih programih v Mariboru, omogoča dve vrsti pomoči – sofinanciranje nakupa medicinskih ali tehničnih pripomočkov in možnost koriščenja brezplačnih inštrukcij.

Za sofinanciranje nakupa pripomočkov napišite individualno prošnjo v kateri se na kratko predstavite in obrazložite kako vam bodo ti pripomočki koristili pri študiju ali v vsakdanjem življenju ter priložite predračun za pripomoček.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Iscemo voznika ali voznico

Društvo študentov invalidov Slovenije išče voznika/voznico kombija za prevoz mladih ljudi, ki imajo gibalno oviranost, okvaro sluha ali vida. Delo poteka v Mariboru, pretežno v popoldanskem času med 14. in 20. uro, v mesečnem obsegu 40 - 70 ur.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Pomoč študentom invalidom

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v okviru projekta »Pomoč študentom invalidom«, ponovno nudi sredstva v višini 2.000 € za študente s posebnimi potrebami. Sredstva so namenjena sofinanciranju pripomočkov, ki bi jih potrebovali pri študiju zaradi svojih posebnih potreb in inštrukcij.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

We inspire

Women entrepreneurs inspire

Ali imate idejo, željo, da bi ustvarili nekaj novega? Ali razmišljate, da bi to idejo preobrnili v posel? Ne veste pa, kje in kako začeti. Imate pomisleke in se sprašujete ali je podjetniška pot prava za vas.

Vabimo vas, da se pridružite skupini bodočih podjetnic, ki se ukvarjajo s podobnimi vprašanji in izzivi, kot tudi s podjetnicami, ki so to pot že prehodile in bodo z vami delile svoja znanja in izkušnje ter vas usmerjale in podpirale na vaši poti.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Status študenta invalida/študenta s posebnimi potrebami

S študijskim letom 2016/2017 Univerza v Mariboru uvaja nov način pridobivanja statusa študenta invalida/študenta s posebnimi potrebami, zato vsem, ki tega statusa še nimate, sporočamo, da je Univerza uvedla poseben obrazec, ki ga najdete na spletni strani http://www.um.si/univerza/dokumentni-center/akti/Strani/studij-na-um.aspx, naziv dokumenta pa je Priloga 1 – Vloga za pridobitev posebnega statusa študenta na Univerzi v Mariboru. Dokazila, ki jih prilagate k vlogi, ostajajo enaka. Vlogo oddate v referatu.

Če pri izpolnjevanju vloge potrebujete kakšen nasvet ali pomoč, smo vam sodelavci društva z veseljem na voljo.

Beri naprej ...