Predsednik DŠIS sodeloval na konferenci v Bruslju

25. november, 2022

Predsednik našega društva, Amir Alibabić, je 24. in 25. novembra 2022, sodeloval na konferenci ob Evropskem dnevu invalidnih oseb (European day of persons with disabilities).

Predsednik pozira z udeleženci konference.

Konferenca poteka v Bruslju v organizaciji Evropske komisije. Kot član Mladinskega odbora Evropskega invalidskega foruma (EDF Youth Committee), se je z veseljem odzval povabilu.

Leto 2022 je Evropska komisija posvetila mladim. Mladi moramo v teh težkih časih še glasneje in močneje opozarjati na izzive, s katerimi se srečujemo v vsakdanjiku – vse večja draginja, stanovanjska problematika in težave na področju pridobitve zaposlitve.

Predsednik pozira ob napisu Ničesar o invalidih brez invalidov.

V primeru mladih oseb z različnimi oblikami invalidnosti je zadeva še bolj kompleksna. Težave vseh mladih invalidov je treba glasno izpostaviti in najti rešitve, predvsem sistemske. Večinoma se moramo invalidi, še vedno, zateči k našim bližnjim in jih prositi za pomoč. Toda nikar ne obupajte. Bodite trdni, bodite neomajni, imejte cilj vedno jasno pred očmi in ne dovolite nikomur, da vas na tej poti ustavi.