Predsednik DŠIS se je udeležil Evropskega dneva invalidov v Bruslju

4. december, 2023

Predsednik društva, Amir Alibabić, se je med 30. 11. in 1. 12. 2023 mudil v Bruslju.

1. 12. 2023 je potekal Evropski dan invalidov v okviru katerega je Amir Alibabić, predsednik Društva Študentov Invalidov Slovenije in član Odbora mladih pri European Disability Forum imenovan s strani NSIOS Slovenija, imel čast spregovoriti na omenjenem dogodku. Na dogodku je hkrati podelil eno izmed nagrad – Access City Award.

Predaja nagrade za dostopnost.

V konkretnem primeru je šlo za priznanje za izjemne dosežke na področju prilagojenost igrišč za otroke s posebnimi potrebami. Prejemnik nagrade je bila regija Južni Dublin.

Amir razglaša zmagovalca nagrade za dostopnost.

Access City Award, ki poteka vsako leto, postavlja dostopnost v jedro urbanega razvoja in predvsem dokazuje, da je gradnja dostopnega okolja in mesta dosegljiv cilj. Ne glede na raznolikost sprejetih ukrepov si nagrajena mesta vedno delijo iste vrednote: jasno politično zavezanost, konkretne politike in trden okvir za sodelovanje z osebami s posebnimi potrebami. Nikoli ne smemo pozabiti na 30. člen Konvencije o pravicah invalidov (CRPD), ki govori o dostopnosti igrišč za otroke z invalidnostjo. Pravica do igre je človekova pravica.

Amir Alibabič na odru v Bruslju.