Vabljeni na bralno srečanje Univerzitetne knjižnice Maribor

11. junij, 2024

Univerzitetna knjižnica Maribor vas lepo vabi na pogovor ob knjigi Težka voda avtorice Pie Prezelj, ki bo potekalo v sredo, 19. junija 2024 ob 16. uri v Glazerjevi knjižnici Univerzitetne knjižnice Maribor.

Več o srečanju si lahko preberete spodaj:

P O G O V O R O B K N J I G I

Pia Prezelj

TEŽKA VODA

Sreda, 19. junij 2024, 16.00

Glazerjeva knjižnica Univerzitetne knjižnice Maribor

Univerzitetna knjižnica Maribor uvaja nov cikel pogovorov ob knjigah, ki smo ga poimenovali Prebranke. Vabimo vas, da se nam pridružite in sooblikujete skupino bralcev in sogovornikov.

Srečevali se bomo ob knjigah različnih žanrov – od leposlovnih in strokovnih do poljudno-znanstvenih. Knjige bomo skupaj z vami izbirali bibliotekarji Univerzitetne knjižnice Maribor, ki bomo pogovore tudi moderirali.

Za prvo srečanje smo izbrali knjigo Pie Prezelj Težka voda, ki je prejela nagrado za najboljši prvenec knjižnega sejma 2023 in je bila med nominiranci za letošnjo Cankarjevo nagrado in kritiško sito ter je med petimi nominiranci za nagrado Kresnik.

»V dneh zatem je Ido hranila, jo brisala s krpo, ji dvigovala glavo, da je pila. Morate se spraviti k sebi, vsaj malo, Ida, dajte, no, če nočete zase, pa dajte vsaj zame, samo malo, saj bo šlo.« (P. Prezelj)

Postanite Prebralka ali Prebralec, veseli bomo vašega obiska!

Lepo vabljeni!