Svetovalnica za psihološko pomoč študentom s posebnimi potrebami

16. februar, 2023

Obveščamo vas, da smo v decembru v okviru društva pričeli z dodatno podporo študentom s posebnimi potrebami. Podpora je namenjena vsem, ki ste se zaradi študijskih in ostalih obremenitev znašli v stiski oz. bi potrebovali predvsem to, da vam nekdo prisluhne in morda z vami deli svoje izkušnje pri soočanju s podobnimi situacijami. Da bi bil pogovor sproščen in čim bolj v pomoč, smo kot svetovalce k sodelovanju povabili študente in diplomante s posebnimi potrebami, ki so šli tekom študija skozi podobne situacije in so jih uspeli uspešno rešiti, hkrati pa imajo za nudenje tovrstne podpore tudi primerno izobrazbo in znanje s področja psiholoških smeri.

Aktivnost smo poimenovali Svetovalnica. Pomembno je poudariti, da je aktivnost namenjena študentom, ki so se znašli v čustveni oz. duševni stiski. V kolikor bi svetovalec/ka ocenil/a, da so težave globlje, in zahtevajo zdravstveno ali psihoterapevtsko obravnavo, boste usmerjeni na ustrezno strokovno pomoč.

Da bo čim manj stresno in priročno, bo pogovor urejen tako, da se ga boste lahko udeležili od doma preko spletne aplikacije. Interes za pogovor boste izkazali s prijavo na e-naslov svetovalnica@dsis-drustvo.si in usmerili vas bomo na prosto svetovalko oz. svetovalca.

Vse svetovalke in svetovalci so zavezani k strogi zaupnosti in varovanju osebnih podatkov. Na e-naslov svetovalnica@dsis-drustvo.si nam lahko pišete tudi, če imate v zvezi z navedeno podporo kakšno vprašanje, predlog oz. nam želite na to tematiko karkoli sporočiti.

Vir fotografije: Huffpost.com