Zadnje novice

ŠOUM predal v uporabo optični skener

V ponedeljek 11.11.2013 je ŠOUM slepi študentki Sanji Kos, absolventki Filozofske fakultete v Mariboru, predala v uporabo optični skener v vrednosti 800 €. Skener bo Sanji omogočil pretvarjanje tiskanih besedil v elektronska ter ji tako omogočil dostop do študijskega in drugega gradiva, ki ga bere s pomočjo računalnika in brajeve vrstice.

Beri naprej ...

Z Nefiksom izkušnje štejejo več!

Mladim, ki z Nefiksom beležijo neformalno pridobljeno znanje, so bila podeljena posebna Nefiks priznanja. Prireditev, ki se je odvijala na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je v okviru projekta Naša Evropa – moja priložnost, v sodelovanju z E-študentskim servisom in Mrežo Minvos, organiziral Zavod Nefiks.

Pomagajmo 22-letni študentki Veroniki

Na nas se je s prošnjo obrnila Zasebna glasbena šola PIANIST. V septembru, je 22-letna študentka Predšolske vzgoje Veronika Škrubej, ki je pred dvema letoma utrpela hude poškodbe v prometni nesreči, na glasbeni šoli začela obiskovali specialni program učenja orgel. To je edino glasbilo, ki ga po izgubi prstov na obeh rokah že lahko igra. Sedaj šola zbira sredstva za orgle zanjo, za kar potrebujejo 2.300 €.

Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom

ŠOUM bo tudi letos sofinanciral pripomočke za študente invalide projekt »Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom«, v okviru katerega ŠOUM namenja 2.000 € za nakup pripomočkov.

Beri naprej ...

Festival "Igraj se z mano"

Nakaj utrinkov s Festivala, nastop naših plesalcev.