Zadnje novice

od Strokovna služba

Pomoč študentom invalidom

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v okviru projekta »Pomoč študentom invalidom«, ponovno nudi sredstva v višini 2.000 € za študente s posebnimi potrebami. Sredstva so namenjena sofinanciranju pripomočkov, ki bi jih potrebovali pri študiju zaradi svojih posebnih potreb in inštrukcij.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

We inspire

Women entrepreneurs inspire

Ali imate idejo, željo, da bi ustvarili nekaj novega? Ali razmišljate, da bi to idejo preobrnili v posel? Ne veste pa, kje in kako začeti. Imate pomisleke in se sprašujete ali je podjetniška pot prava za vas.

Vabimo vas, da se pridružite skupini bodočih podjetnic, ki se ukvarjajo s podobnimi vprašanji in izzivi, kot tudi s podjetnicami, ki so to pot že prehodile in bodo z vami delile svoja znanja in izkušnje ter vas usmerjale in podpirale na vaši poti.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Status študenta invalida/študenta s posebnimi potrebami

S študijskim letom 2016/2017 Univerza v Mariboru uvaja nov način pridobivanja statusa študenta invalida/študenta s posebnimi potrebami, zato vsem, ki tega statusa še nimate, sporočamo, da je Univerza uvedla poseben obrazec, ki ga najdete na spletni strani http://www.um.si/univerza/dokumentni-center/akti/Strani/studij-na-um.aspx, naziv dokumenta pa je Priloga 1 – Vloga za pridobitev posebnega statusa študenta na Univerzi v Mariboru. Dokazila, ki jih prilagate k vlogi, ostajajo enaka. Vlogo oddate v referatu.

Če pri izpolnjevanju vloge potrebujete kakšen nasvet ali pomoč, smo vam sodelavci društva z veseljem na voljo.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Izobraževanje za DŠIS asistente v okviru projekta YALTA

V sklopu projekta YALTA (Youth Activation – Long Term Ambition), ki ga koordinira Slovaška zveza slepih in slabovidnih, se je prejšnji vikend v objemu Karavank odvilo izobraževanje za naše voznike in asistente.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

ČUDežNI!

Premiera plesne predstave članov Društva študentov invalidov Slovenije

pod koreografijo Andreja Novotnyja, z glasbenimi vložki rockerske skupine MIT.

Kulturni center Španski borci

  1. 6. 2016 ob 20h

PREBIJTE SVOJ NEVIDNI ZID

ČUDežNI!

MIT: »Meja ni!«

Beri naprej ...