Zadnje novice

Posvet

Pred kratkim (8. septembra) je začel veljati Pravilnik o osebni asistenci, ki omogoča formalne postopke za začetek uveljavljanja pravic po Zakonu o osebni asistenci.

Zato na DŠIS organiziramo posvet, ki bo v torek 25. septembra 2018 ob 10:00 uri na sedežu Društva v Ljubljani.

Na posvetu bomo odgovoril na vprašanja:

- Kakšne so pravice invalidov po Zakonu o osebni asistenci?

- Kako uveljavljati te pravice?

- Katere so posebnosti zakona OA?

- Kdo bodo izvajalci?

- Kdo bodo osebni asistenti?

- Ali bom lahko sodeloval pri izbiri osebnega asistenta?

- Kje lahko oddamo vlogo in najkasneje do kdaj, katere priloge moram dodati?

Predstavili bomo tudi ocenjevalno orodje ZOjA, in odgovorili na vsa vaša dodatna vprašanja.

Beri naprej ...

Novo študijsko leto - novosti!

POZOR BRUCI!

Ne spreglejte novosti pri pridobitvi Statusa študenta s posebnimi potrebami. Več preberite tukaj.

Beri naprej ...

Diskusija o izdelkih za pomoč pri samostojnem gibanju gibalno oviranih oseb

»Vabljeni na diskusijo o izdelkih za pomoč pri samostojnem gibanju gibalno oviranih oseb. Predstavitev bo potekala v sredo, 11. 4. 2018 ob 11.00 uri, na Društvu paraplegikov Podravja, Lackova cesta 43, Maribor.

Diskusija bo potekala v okviru Študentskih inovativnih projektov za družbeno korist 2016 - 2018 v katerem sodeluje interdisciplinarna ekipa študentov Tehnologij tekstilnega oblikovanja, Inženirskega oblikovanja izdelkov, Arhitekture, Psihologije in njihovih mentorjev z Društvom paraplegikov Podravja.

Beri naprej ...

Predstavitev pomoči mladim s posebnimi potrebami za lažji prehod na trg dela

V sredo 14. 3. 2018 ste ob 12. uri lepo vabljeni na predstavitev projekta Prehod mladih na trg dela, ki naj bi mladim, ki so v zaključnih letnikih šolanja nudil različne storitve, namen katerih je, da mladi izboljšajo svoje zaposlitvene kompetence in po zaključku šolanja lažje najdejo zaposlitev.

Vabljeni tudi tisti, ki vas zanima kaj lahko s sodelovanjem pridobite, tudi če se na predstavitev niste prijavili.

Beri naprej ...

Vabilo k sodelovanju v projektu Razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela

Pozdravljeni,

Študente zaključnih letnikov, absolvente in diplomante s posebnimi potrebami, ki ste stari manj kot 30 let URI Soča – CPR Maribor vabi, da se vključite v projekt Prehod mladih s posebnimi potrebami na trg dela v katerem so oblikovali specifične svetovalne in druge programe, ki so prilagojeni potrebam mladih, ki še oblikujejo svojo poklicno pot in pa mlade, ki se po zaključku šolanja že srečujejo s prvimi izzivi iskanja zaposlitve.