Zadnje novice

ŠOUM bo študentom invalidom omogočila brezplačno študijsko pomoč

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo od 1. februarja 2012, na podlagi dogovora o medsebojnem sodelovanju z Izobraževalno razvojim zavodom Univerzum Minerva in Društvom študentov invalidov Slovenije, omogočila študentom invalidom brezplačno študijsko pomoč v obliki inštrukcij.

Beri naprej ...

Karierni center Univerze v Mariboru za študente s posebnimi potrebami organizira dve delavnici

Prva delavnica, z naslovom »Moč motivacije - predavanje za osebe s posebnimi potrebami«, bo potekala v četrtek 1. marca 2012 ob 16. uri v Trstenjakovi dvorani na Univerzi v Mariboru. Delavnica po trajala 90 minut, vodila pa jo bo gospa Nevenka Nena Dautanac iz Šole odličnosti.

Beri naprej ...

Filmčki za osveščanje javnosti o gluhoti

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je posnela filmčke za osveščanje javnosti o gluhoti. Gre za kratke filmčke, ki na humoren način pokažejo problematiko gluhote:

Beri naprej ...

ŠOUM je študentom invalidom predala pripomočke za lažji študij

Študenta invalida Ekonomsko – poslovne Fakultete sta dobila električni skuter in poseben računalniški program za slabovidne, v skupni vrednosti približno 1.200 evrov.

Potujoča izmenjava Meet the neighbours

Na začetku septembra, natančneje v ponedeljek 5. septembra, smo se iz mariborske pisarne odpeljali v Zgornjo Kungoto, kjer smo se skupaj z ostalimi udeleženci nastanili v Sončkovi kmetiji. Pričela se je mednarodna mladinska izmenjava Meet the neighbours, v kateri je sodelovalo 33 mladih iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. V 13 dneh, od 5. do 17. septembra 2011, smo obiskali vse omenjene države.

Arhiv novic