Zadnje novice

od Strokovna služba

So izdelki Apple primerni za slepe in slabovidne osebe?

Odgovor na zgoraj navedeno vprašanje bova poskušala podati v naslednjih vrsticah. Po nekaj dnevnem preizkušanju prenosnega računalnika MacBook Air in tabličnega računalnika Apple iPad, meniva, da sva spoznala vse najpomembnejše možnosti obeh naprav, ki so uporabne za ljudi z okvaro vida, pa naj bo to slepih ali slabovidnih oseb. V nadaljevanju opažanja na kratko tudi predstavljava.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Mladinska izmenjava

Mladinska izmenjava: Visibility for the youth exchange, ki bo v Belgiji v juliju, ki se je bodo udeležili nekateri naši člani. Več informacij dobite tukaj.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Piknik 2012

5.6.2012 smo imeli tradicionalni piknik DŠIS, tokrat v Zbiljah.

Nekaj fotoutrinkov...

Beri naprej ...

od Strokovna služba

Sofinanciranje pripomočkov za študente invalide

Letošnje študijsko leto se počasi zaključuje, na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru - ŠOUM in na Društvo študentov invalidov Slovenije  - DŠIS pa se že pripravljamo na novo. Ponovno smo pripravili donacijo v skupni vrednosti 2.000 EUR za sofinanciranje nakupa tehničnih ali drugih študijskih pripomočkov za študente invalide Univerze v Mariboru.

Beri naprej ...

od Strokovna služba

IZJAVA ZA MEDIJE

IZJAVA ZA MEDIJE

Ljubljana, 16. 4. 2012 – Podjetje Nova Reha, prodaja in servis invalidskih vozičkov, podjetje OrtoSana d.o.o. in podjetje SOČA OPREMA d.o.o. so donirala invalidske vozičke Društvu študentov invalidov Slovenije za namene izvajanja izkustvenih delavnic.

Beri naprej ...

Arhiv novic