Zadnje novice

Mednarodna mladinska izmenjava 'CULTURAL DIVERSITY'

Krk, Hrvaška, 26.7. – 4.8.2010 Matej Ledinek in Uroš Špes, člana DŠIS, sva se kot vodja slovenske ekipe oz. udeleženec udeležila pripravljalnega obiska na Krku, ki je potekal med 8. In 10. Julijem. V navadi je, da se pred vsako mladinsko izmenjavo organizira pripravljalni obisk, na katerem se sestanejo vodje skupin in en udeleženec iz vsake države, ki bo sodelovala na izmenjavi. Tudi tokrat je bilo tako.

SPOROČILO ZA MEDIJE

Iz medijev smo zasledili, da se Zavetišče za živali Maribor sooča s pomanjkanjem hrane in ostalih pripomočkov, ki jih potrebujejo živali, ki bivajo v zavetišču. Zato smo se mariborski člani, simpatizerji in zaposleni Društva študentov invalidov Slovenije odločili, da združimo moči in nakupimo nekaj potrebnih stvari za živali.

IZOBRAŽEVANJE ZA VISOKOŠOLSKE UČITELJE

V projektu StuDis – Razvijanje inkluzivnega visokega šolstva, ki ga skupaj z Društvom študentov invalidov Slovenije izvajajo še Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Fakulteta za organizacijske vede, Fakulteta za strojništvo in Pravna fakulteta Univerze v Mariboru, vas vabimo na: IZOBRAŽEVANJE ZA VISOKOŠOLSKE UČITELJE ZA DELO S ŠTUDENTI INVALIDI

Vabilo na okroglo mizo

Obveščamo vas, da bo v sredo, 12. maja na Fakulteti za Upravo (predavalnica P1), ob 12. uri, potekala okrogla miza z naslovom Dobre prakse kariernega razvoja študentov s posebnimi potrebami.

Izjemen uspeh naših plesalcev

3. in 4. aprila so se člani Društva študentov invalidov Slovenije pod okriljem Petre Škofic (Plesni klub Zebra) na Nizozemskem udeležili tekmovanja v »wheelchair dancingu« v Standardnih in latinsko-ameriški plesih.

Arhiv novic