Zadnje novice

ŠOUM je študentom invalidom predala pripomočke za lažji študij

Študenta invalida Ekonomsko – poslovne Fakultete sta dobila električni skuter in poseben računalniški program za slabovidne, v skupni vrednosti približno 1.200 evrov.

Potujoča izmenjava Meet the neighbours

Na začetku septembra, natančneje v ponedeljek 5. septembra, smo se iz mariborske pisarne odpeljali v Zgornjo Kungoto, kjer smo se skupaj z ostalimi udeleženci nastanili v Sončkovi kmetiji. Pričela se je mednarodna mladinska izmenjava Meet the neighbours, v kateri je sodelovalo 33 mladih iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. V 13 dneh, od 5. do 17. septembra 2011, smo obiskali vse omenjene države.

HEAG – Higher Education Accessibility Guide

Predstavljamo vam HEAG – Higher Education Accessibility Guide. Je spletna baza, ki študentom invalidom in zaposlenim v visokem šolstvu nudi informacije o dostopnosti visokega šolstva in visokošolskih institucij v vseh državah članicah EU.

The Link Network

Konec septembra se konča 3-letni projekt The Link Network. V okviru projekta smo uspešno ustanovili mrežo, ki jo sestavljajo institucije, ki se ukvarjajo s študenti invalidi in orgranizirali več mednarodnih konferenc na temo študija in invalidnosti.

Meet the Neighbours

Meet the Neighbours je razgibana in raznolika mladinska izmenjava v kateri sodelujejo mladi iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. V 13 dneh, od 5. do 17. septembra 2011, bomo obiskali vse omenjene države.

Arhiv novic