Projekt DIP – Digital Information Point

S pravimi informacijami iz prve roke, je študij v tujini zanimiva in čudovita izkušnja.

Obiščite http://www.studyabroadwithoutlimits.eu

Na spletni strani lahko navežete stik s študenti invalidi, ki študirajo v država, ki sodelujejo v projektu. Iz osebne izkušnje vam lahko povedo kakšno je življenje in študiji invalidov v njihovi državi.

Beri naprej ...

Projekt HEAG – Higher Education Accessibility Guide

Projekt HEAG – Higher Education Accessibility GuideEvropska agencija za razvoj izobraževanja za ljudi s posebnimi potrebami je koordinator projekta v katerem bomo razvili, posodobili in razširili spletno bazo Vodnik po dostopnosti visokega šolstva (HEAG - Higher Education Accessibility Guide). Baza bo vsebovala informacije za študente invalide, ki razmišljajo o študiju v tujini, prav tako pa bodo informacije uporabne za slovenske dijake, ki se odločajo za študij. V projektu sodeluje 28 evropskih držav.

Beri naprej ...

Projekt LINK – Learning Inclusively Network + Know-how

Konferenca MI + VI = SKUPAJ (9. in 10. september 2009, Ljubljana)

LINKDruštvo študentov invalidov Slovenije je v okviru mednarodne Erasmus mreže LINK - Learning Inclusively - Network + Know-how v sodelovanju z Društvom specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije organiziralo dogodek z naslovom MI + VI = SKUPAJ, ki je potekal 9. in 10. septembra 2009 v Ljubljani.
Prispevki in predstavitve so sedaj na voljo na naši spletni strani.

Beri naprej ...

MLADI V AKCIJI

Program nudi mladim možnost mednarodnega sodelovanja na področju mladinskega dela, neformalnega učenja, prostovoljnega dela in mednarodnih taborov. Program je razdeljen na več akcij.

Beri naprej ...

LEONARDO DA VINCI PROJEKTI MOBILNOSTI

Projekti mobilnosti so namenjeni praktičnemu usposabljanju posameznikov v tujini. Osebe, ki lahko sodelujejo so dijaki, delavci, diplomanti in mentorji.

Udeleženci na ta način s praktičnim usposabljanjem izboljšajo svojo poklicno znanje, spoznajo novo deželo, kulturo, običaje, izboljšajo znanje tujega jezika, sklenejo nova poznanstva itn

Beri naprej ...

COMENIUS ASISTENTI

Comenius asistenti so bodoči učitelji kateregakoli predmeta, ki so končali vsaj dve leti študija v programu, skozi katerega se izobražujejo za poklic učitelja in bodoči učitelji, ki so že končali študij, in še niso bili redno zaposleni kot učitelji. Pedagoško prakso opravljajo v izbrani šoli gostiteljici v tujini najmanj 3 mesece in največ 10 mesecev.

Beri naprej ...

ERASMUS – ŠTUDIJ ALI PRAKSA V TUJINI

Evropski program sodelovanja na področju terciarnega izobraževanja študentom ponuja možnost del študijskih obveznosti ali praktično usposabljanje opraviti v eni od sodelujočih držav. Aktivnost je omogočena le študentom, katerih matična institucija sodeluje v Erasmus programu (je pridobila ustrezno Erasmus univerzitetno listino in pridobila sredstva za individualno mobilnost na nacionalnem razpisu).

Beri naprej ...