ŠOUM je študentom invalidom predala pripomočke za lažji študij

(Maribor, 16. november 2011) – Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je danes, 16. novembra 2011, v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, dvema študentoma invalidoma predala v uporabo študijske pripomočke za lažji študij. Študenta sta dobila električni skuter in poseben računalniški program za slabovidne, v skupni vrednosti približno 1.200 evrov. Študenta sta pripomočke dobila na osnovi prijave na razpis Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom. Na ta način želi ŠOUM študentom invalidom čim bolj pomagati pri študiju. ŠOUM z Društvom študentov invalidov Slovenije že več let uspešno sodeluje.

»Že tretje leto zapored smo se v ŠOUM odločili, da študentom invalidom sofinanciramo študijske pripomočke. Letos smo pripomočke zagotovili študentoma Ekonomsko – poslovne fakultete Univerze v Mariboru. Na ta način želimo olajšati, predvsem pa omogočiti enakovreden študij študentom, ki zaradi svoje bolezni premagujejo vsakodnevne stvari z veliko več napora kot ostali«, je povedala vodja projekta Tina Lovrec.

#  #  #

DODATNE INFORMACIJE:

Študentska organizacija Univerze v Mariboru

Lidija Novak, svetovalka za odnose z javnostmi

telefon 02/ 234 20 90 ali

e-posta: lidija.novak@soum.si