Pomoč študentom invalidom

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v okviru projekta »Pomoč študentom invalidom«, ponovno nudi sredstva v višini 2.000 € za študente s posebnimi potrebami. Sredstva so namenjena sofinanciranju pripomočkov, ki bi jih potrebovali pri študiju zaradi svojih posebnih potreb in inštrukcij.

Pogoji prijave: (za prijavo mora biti izpolnjen vsaj eden izmed naštetih kriterijev)

• status študenta s posebnimi potrebami oz. invalida na UM,
  • status študenta s posebnimi potrebami oz. invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska,
  • če si diplomiral v študijskem letu 2015/2016 na UM ali na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska.

Kako se prijaviti?

Na elektronski naslov natasa@dsis-drustvo.si ali darija.mocnik@soum.si pošlji kratko motivacijsko pismo (obrazloži svojo invalidnost in kako ti bo pomoč olajšala študij) in zraven priloži predračun pripomočka. Izbirni postopek je v pristojnosti komisije, ki pregleda ustreznost prijav in določi višino subvencije.

Pri inštrukcijah pa je potrebno, da javite potrebe po inštrukcijah (pri katerem predmetu) na natasa@dsis-drustvo.si. Ker letos ne bomo več sodelovali s podjetjem Belin.Fin, bomo inštruktorja iskali preko študentskih del. Inštrukcije se izvajajo v pisarni društva na Koroški 53d v Mariboru. Omejene so na 20 ur za posamezen predmet.

Prijave se bodo zbirale celotno leto 2017 oz. do porabe sredstev.

Če imate dodatna vprašanja, bomo vam z veseljem pomagali. O brezplačnih inštrukcijah in pripomočkih obvestite tudi svoje prijatelje in znance.

Arhiv novic