ČUDežNI!

Premiera plesne predstave

Premiera plesne predstave članov Društva študentov invalidov Slovenije

pod koreografijo Andreja Novotnyja, z glasbenimi vložki rockerske skupine MIT.

Kulturni center Španski borci

1. 6. 2016 ob 20h

PREBIJTE SVOJ NEVIDNI ZID

ČUDežNI!

MIT: »Meja ni!«

Društvo študentov invalidov Slovenije bo ponovno s svojimi plesalci zavzel odrske deske in vas tokrat odnesel vse tja do čudežne dežele. Do danes je javnost lahko uživala v najrazličnejših predstavah, plesnih, dramskih, predvsem zanimivih. Poslanstvo našega društva je koncept samostojnega življenja študentov invalidov. Prav tako je naše poslanstvo osveščati širšo javnost in vsakega posameznika o nas, naših življenjih. Najraje stereotipe in predsodke rušimo s tem, da se izražamo, ustvarjamo. Iz tega potem nastanejo umetniški projekti, ki v dosedanji praksi prevzamejo marsikoga.

Tokrat predstavljamo nekaj povsem novega. ČUDežNI! je plesna predstava, ki je zasnovana na klasični zgodbi Alice v čudežni deželi. Glavne protagonistke ne srečamo nikoli. Zgodbo pripovedujejo osebe, ki z njo prihajajo v stik. Svet sanj in realnosti se prepletata. Omejitve realnega sveta v sanjskem izginejo, v sanjah je vse mogoče.

Koreograf Andrej Novotny o predstavi razmišlja: »Osebni strahovi, želje, veselje in kanček morbidnega se skozi plesno zgodbo prepletajo, zapletajo in odpletajo. Vse skupaj lahko na trenutke gledalcu zgleda nenavadno, kaotično in čudno.  Toda, če gledalec pobrska po svoji notranjosti, morda ugotovi, da to ni čudno. To je lahko samo Čudežno!«

Frontman rockerske skupine MIT pravi: »Ideja banda MIT je, da si, to, kar si in s tem si največ. Meja ni! Tako nam je v največji izziv podati se v svet ČUDežNI!h.«

»Kdo smo? Kdo je Alica? Se distanciramo od stvari ali jih vzamemo v svoje roke in se vržemo v neznano?« sprašuje igralka in dramaturginja Mojca Funkl ter poziva: »Radovednost. Pogum. Sprejemanje. Bodimo Alica.«

Vodja projekta – Lea Bernik Urankar, lea@dsis-drustvo.si