2018

Diskusija o izdelkih za pomoč pri samostojnem gibanju gibalno oviranih oseb

od Strokovna služba

»Vabljeni na diskusijo o izdelkih za pomoč pri samostojnem gibanju gibalno oviranih oseb. Predstavitev bo potekala v sredo, 11. 4. 2018 ob 11.00 uri, na Društvu paraplegikov Podravja, Lackova cesta 43, Maribor.

Diskusija bo potekala v okviru Študentskih inovativnih projektov za družbeno korist 2016 - 2018 v katerem sodeluje interdisciplinarna ekipa študentov Tehnologij tekstilnega oblikovanja, Inženirskega oblikovanja izdelkov, Arhitekture, Psihologije in njihovih mentorjev z Društvom paraplegikov Podravja.

V okviru projekta so se ukvarjali:

- s problematiko nakupovanja oblačil gibalno oviranih oseb in premišljene izdelave prilagojenih oblačil sedečemu položaju z namenom osveščanja šiviljskih studiev o potrebi po izdelavi oblačil za uporabnike invalidskih vozičkov,

- dostopnostjo do grajenega okolja z invalidskim vozičkom z namenom osveščanja o potrebah po delovanju celotne lokalne skupnosti in podpiranju izenačenih možnosti invalidov kot enakopravnih občanov in

- trendih v razvoju produktov za pomoč pri samostojnem gibanju gibalno oviranih oseb z namenom pridobivanja informacij od uporabnikov teh produktov.«

 

Predstavitev pomoči mladim s posebnimi potrebami za lažji prehod na trg dela

od Strokovna služba

V sredo 14. 3. 2018 ste ob 12. uri lepo vabljeni na predstavitev projekta Prehod mladih na trg dela, ki naj bi mladim, ki so v zaključnih letnikih šolanja nudil različne storitve, namen katerih je, da mladi izboljšajo svoje zaposlitvene kompetence in po zaključku šolanja lažje najdejo zaposlitev.

Vabljeni tudi tisti, ki vas zanima kaj lahko s sodelovanjem pridobite, tudi če se na predstavitev niste prijavili.

Udeležba na predstavitvi še ne pomeni, da boste morali sodelovati v projektu, o tem se lahko odločite kasneje.

Predstavitev bo v prostorih mariborske pisarne Društva študentov invalidov Slovenije na Koroški cesti 53d in bo trajala kakšno uro.

Vabljeni!

Vabilo k sodelovanju v projektu Razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela

od Strokovna služba

Pozdravljeni,

Študente zaključnih letnikov, absolvente in diplomante s posebnimi potrebami, ki ste stari manj kot 30 let URI Soča – CPR Maribor vabi, da se vključite v projekt Prehod mladih s posebnimi potrebami na trg dela v katerem so oblikovali specifične svetovalne in druge programe, ki so prilagojeni potrebam mladih, ki še oblikujejo svojo poklicno pot in pa mlade, ki se po zaključku šolanja že srečujejo s prvimi izzivi iskanja zaposlitve.

Za vse zainteresirane bo organiziran skupen sestanek, kjer bi vam aktivnosti in cilje projekta podrobneje predstavili.

Termin sestanka bi naknadno uskladili z vsemi zainteresiranimi v tednu med 12. in 16. 3. 2018 v mariborski pisarni DŠIS. 

Izkoristite priložnost in se prijavite.

Pomoč Študentske organizacije Univerze v Mariboru za študente s posebnimi potrebami, ki študirajo v Mariboru

od Strokovna služba

Tudi v letu 2018 Študentska organizacija Univerze v Mariboru študentom s posebnimi potrebami, ki študirajo na Univerzi v Mariboru, na zasebnih visokošolskih institucijah ali na višješolskih študijskih programih v Mariboru, omogoča dve vrsti pomoči – sofinanciranje nakupa medicinskih ali tehničnih pripomočkov in možnost koriščenja brezplačnih inštrukcij.

Za sofinanciranje nakupa pripomočkov napišite individualno prošnjo v kateri se na kratko predstavite in obrazložite kako vam bodo ti pripomočki koristili pri študiju ali v vsakdanjem življenju ter priložite predračun za pripomoček.

Za koriščenje brezplačnih inštrukcij se prav tako na kratko predstavite, navedite letnik in smer študija ter predmet pri katerem bi želeli koristiti inštrukcije.

Prošnje za sofinanciranje nakupa pripomočkov in koriščenje brezplačnih inštrukcij zbira Alenka na alenka@dsis-drustvo.si. Za kakršnakoli dodatna pojasnila lahko tudi pokličete na 0590 432 45. 

ŠOUM je za program pomoči študentom s posebnimi potrebami namenil 2.000 €.

Izkoristite priložnost in prihranite ter si tako zagotovite uspešnejši študij ter razširite informacijo še med vaše prijatelje in znance. 

Lep pozdrav.

Strokovna služba DŠIS