2013

Teden vseživljenjskega učenja (TVU)

od Strokovna služba

tl_files/Vsebinske_Slike/Novice/Slike/TVU/TVU2013_plakati_barvni_1.png

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) bo med 13. 5. in 17. 5. 2013 med 9. -14. h na Društvu študentov invalidov Slovenije, v pisarni v Mariboru potekala predstavitev slepote in slabovidnosti.

tl_files/Vsebinske_Slike/Novice/Slike/TVU/trainingkt 327.jpg

Udeleženci bodo preko izkušnje spoznali, kako je živeti z okvaro vida. Tako bodo preko pripomočkov, ki so namenjeni slepim in slabovidnim, spoznavali kako se kljub slabšemu vidu zmore živeti enakovredno in kakovostno vsakodnevno življenje.

 

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njim opozarjamo slovensko javnost na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

 

Zato vabljeni v naše prostore na Koroški cesti 53d v Mariboru, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vprašanja o slepoti in slabovidnosti kot tudi o drugih oblikah invalidnosti ter vam predstavili delovanje našega društva.

Dan odprtih vrat

od Strokovna služba

Dan odprtih vrat v času informativnih dnevov


Na Društvu študentov invalidov Slovenije vabimo vse bodoče študente na »Dan odprtih vrat«. Tisti, ki vas zanima delovanje našega društva ali ki bi želeli informacije povezane s študijem, ste dobrodošli:
- v pisarni v Mariboru (Koroška cesta 53d) v petek 15. 2. 2013 med 8. in 15. uro ter v soboto 16. 2. 2013 med 8. in 12. uro,
- v pisarni v Ljubljani v petek 15. 2. 2013 (Kardeljeva ploščad 5) med 10. in 15. uro,
- v EUROPARKU v Mariboru na Pobreški cesti 18, kjer bomo skupaj z EPM 2013 - Evropsko prestolnico mladih prisotni na stojnici v pritličju pred trgovino S.Oliver.

SMS DONACIJE

od Strokovna služba

tl_files/Vsebinske_Slike/Novice/Slike/ples-sms/ples2.jpg

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo

 

PLES na številko 1919

in prispevali boste 1 EUR

 

za udeležbo na mednarodnem tekmovanju v plesu z vozički.

 

predstavitveni film

 

Plesni klub Zebra v sodelovanju z DŠIS-om želi omogočiti gibalno oviranim plesalcem in plesalkam ter njihovim soplesalcem udeležbo na mednarodnem tekmovanju v Cuijku na Nizozemskem med 30. in 31. marcem 2013.

 

 

Prispevajo lahko uporabniki mobilnega omrežja Telekoma Slovenije, Si.Mobil in Tušmobil. Vsi operaterji se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova storitve SMS Donacija.

 

Pogoji in navodila za sodelovanje