2011

Projekt "smučanje"

od Strokovna služba

Smučanje, kot neprecenljiv vir zabave in užitka

Odšli smo na enotedenski oddih, kjer smo se, večina prvič, podali okusiti zimsko smučarsko idilo. Naš start se je pričel ob 11. uri v Ljubljani. Pot nas je vodila v manjše zasneženo mesto v Avstriji, natančneje v Schladming. Mestece je smučarsko središče z zelo velikim številom  smučarskih prog ter raznovrstnimi zimskih radostmi. Porabili smo slabe štiri ure, da smo prispeli do cilja, tik pod znamenito smučarsko progo Planai.

Sledila je nastanitev v apartmaje ter klimatizacija. Da, pred nami so bili brezskrbni dnevi druženja, smučanja in zabave. Na smuči smo »stopili« v nedeljo. Pred tem pa smo se spoznali z našimi smučarski navigatorij oz. inštruktorji. Ko smo zagledali tako želene mono- in bi-skije, so se nam oči kar zasvetile. Postali smo nemirni in željni končno okusiti ta občutek. Razdeljeni v pare, po dve uri na dan, v dopoldanskem in popoldanskem času, smo brzeli po beli strmini, v spremstvu nepozabnih občutkov svobode in miru. Spust, pospešen utrip srca in zvok snega pod smučmi nas niso pustili brez adrenalina in veselja, čeprav smo bili pripasani od glave do pet.

Tako smo se spuščali dol po hribu s 1.100 m nadmorske višine, vsak dan. Enkrat ali dvakrat nam je zagodlo vreme, zato smo dan izkoristili za plavanje v termah izven mesta, drug večer, pa so si tudi naši spremljevalci privoščili malo užitka ter predvsem obilico adrenalina. Spustili so se po najbolj strmem sankališču, ki je daleč naokoli.

Vsak dan in večer smo znali uživati v družbi drug drugega. Večere smo si popestrili s skupnim kuhanjem in igranjem družabnih iger. Teden je bil nepozaben in nepojmljiv. Upam, da bo še kakšna priložnost za podoben oddih, kot je bilo to smučanje.

Hvala Andreju, Klemnu, Meti, Vesni in Katji za dobro voljo in pomoč… super steJ

Vaši smučarji

Zahvala za soustvarjanje plesne predstave »ZAPELJI ME«

od Strokovna služba

MINVOS – ZNANJE ZA VSE

od Strokovna služba

Društvo študentov invalidov Slovenije je partner v projektu MINVOS – ZNANJE ZA VSE, Mreža izobraževalnih nevladnih organizacij Slovenije.

Nosilec projekta je Izobraževalno razvojni zavod Univerzum Minerva. Ostali partnerji v projektu so:

  • Primorsko svetovalno središče, Koper
  • Zavod MaMa
  • Študentsko Izobraževalno Društvo VIVA
  • Zavod Zlata leta - zavod za medgeneracijsko povezovanje.

Namen projekta:

  •  krepitev NVO Sloveniji s področja izobraževanja in usposabljanja za zagovorništvo in civilni dialog.
  •  krepitev NVO Sloveniji v Sloveniji s področja izobraževanja in usposabljanja za zagotavljanje servisne podpore NVO.
  •  krepitev vloge vsebinske mreže NVO in krepitev kapacitet vsebinske NVO mreže.
  • ozaveščanje gospodarstva in medijev o vlogi NVO-jev s področja izobraževanja in usposabljanja.

Podrobneje na: http://www.minvos.si/.