November 2013

Plesna predstava “Čarovnik z voza”

od Strokovna služba

Dne, 7.11. in 8.11. smo bili v Stari mestni elektrarni priča zvokom jazz-a, salse, tanga in jiva. Ritmi so pričarali čudovito ter nadvse pravljično plesno predstavo »Čarovnik z voza«.  Tako na premieri kot tudi na ponovitvi, smo razprodali dvorano. Po predstavi pa smo goste pogostili še z dobrotami turistične kmetije Pri Malnarjevih. Obetajo se reprise…

 

Mediji o nas:

http://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=2540

http://www.zveza-gns.si/slovenija/carovnik-z-voza

Nekaj utrinkov:

ŠOUM predal v uporabo optični skener

od Strokovna služba

V ponedeljek 11.11.2013 je ŠOUM slepi študentki Sanji Kos, absolventki Filozofske fakultete v Mariboru, predala v uporabo optični skener v vrednosti 800 €. Skener bo Sanji omogočil pretvarjanje tiskanih besedil v elektronska ter ji tako omogočil dostop do študijskega in drugega gradiva, ki ga bere s pomočjo računalnika in brajeve vrstice. To ji bo skrajšalo čas pretvorbe tiskanih besedil v elektronke in izboljšalo njihovo kakovost, kar ji bo koristilo pri dokončanju študija in predvsem pri pripravi diplomske naloge. Sanja pa že sedaj razmišlja o nadaljevanju študija na podiplomski ravni, tako, da ji bo skener še dolgo v pomoč.

Društvo študentov invalidov Slovenije se ŠOUM zahvaljuje za vsakoletno akcijo sofinanciranja pripomočkov za študente invalide.