Junij 2012

Piknik 2012

od Strokovna služba

5.6.2012 smo imeli tradicionalni piknik DŠIS, tokrat v Zbiljah.

Nekaj fotoutrinkov...

Sofinanciranje pripomočkov za študente invalide

od Strokovna služba

Letošnje študijsko leto se počasi zaključuje, na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru - ŠOUM in na Društvo študentov invalidov Slovenije  - DŠIS pa se že pripravljamo na novo. Ponovno smo pripravili donacijo v skupni vrednosti 2.000 EUR za sofinanciranje nakupa tehničnih ali drugih študijskih pripomočkov za študente invalide Univerze v Mariboru.

Vsi, ki potrebujete kakršenkoli pripomoček, ki bi vam olajšal študij, nam do 22. oktobra 2012 pošljite prošnjo, v kateri obrazložite invalidnost, ki jo imate, in kako vam bo ta pripomoček služil pri študiju. K prošnji priložite tudi predračun za izbrani pripomoček ter vaš življenjepis. Prošnje se zbirajo na elektronskem naslovu tina.lovrec@soum.si in Natasa@dsis-drustvo.si.

Da se boste lažje odločili za oddajo prošnje, vam povemo, da smo v preteklih letih s tovrstno donacijo že kupili slušni aparat, elektronsko prenosno lupo, diktafon, električni skuter,… S tem smo študentom invalidom pomagali doseči enakovreden študij, predvsem pa smo jim študij želeli olajšati.

Prošnje lahko oddajo tudi tisti, ki bodo v letu 2012/13 bruci, zato obvestite tudi svoje mlajše kolege.

Glede na to, da je časa za oddajo prošenj dovolj, sredstva pa so tudi na voljo, upamo, da boste razmislili in se pozanimali o pripomočkih, ki bi vam lahko koristili pri študiju, in v čim večjem številu oddali prošnje.

Pripomočke bomo razdelili predvidoma v začetku novembra.

Za dodatna vprašanja sva vam na voljo Tina Lovrec na 02 / 228 5609 ter  040 340 086 ali tina.lovrec@soum.si in Nataša Mauko na 0590 43 245 ali natasa@dsis-drustvo.si.