April 2012

IZJAVA ZA MEDIJE

od Strokovna služba

Ljubljana, 16. 4. 2012 – Podjetje Nova Reha, prodaja in servis invalidskih vozičkov, podjetje OrtoSana d.o.o. in podjetje SOČA OPREMA d.o.o. so donirala invalidske vozičke Društvu študentov invalidov Slovenije za namene izvajanja izkustvenih delavnic.

 

V mesecu februarju 2012 smo se na podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo invalidskih vozičkov oz. pripomočkov za invalidne osebe, obrnili s prošnjo za donacijo invalidskega vozička. Invalidski voziček potrebujemo za izvajanje izkustvenih delavnic. Z izvajanjem izkustvenih delavnic smo pričeli lani. Na njih lahko ljudje izkusijo kako funkcionirajo osebe na invalidskem vozičku, slepi in slabovidni ter gluhi. Povpraševanje za izvajanje delavnic je veliko, vendar smo se soočali s težavami pri izvajanju delavnice z invalidskim vozičkom. Sami namreč nismo imeli na voljo invalidskega vozička, naši člani pa povečini nimajo možnosti, da bi nam jih posodili ali pa se bojijo, da bi prišlo do poškodb na vozičku.

 

Zelo smo bili veseli pozitivnega odziva s strani podjetij, saj se je večina odzvala naši prošnji. Tako imamo sedaj za izvajanje delavnice na voljo 2 vozička za področje Ljubljane in okolice in 1 za področje Maribora in okolice.

 

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo podjetjem Nova Reha, prodaja in servis invalidskih vozičkov, OrtoSana d.o.o. in SOČA OPREMA d.o.o.

 

Za dodatne informacije je na voljo g. Midhet Huskič, sekretar DŠIS na info@dsis-drustvo.si in na telefonski številki 041 696 673.