Marec 2011

Evropska prestolnica kulture Lublin – dostopna vsem!

od Strokovna služba

tl_files/Vsebinske_Slike/O_Drustvu/dsisznak1.jpg tl_files/Vsebinske_Slike/O_Drustvu/epeka-2 zelen.jpg

Mladinska izmenjava Evropska prestolnica kulture Lublin – dostopna vsem!

5. – 11. maj 2011
Lublin, Poljska

Društvo študentov invalidov Slovenije in EPeKa bosta sodelovala pri projektu Evropska prestolnica kulture Lublin – dostopna vsem!, ki se bo odvijal v mesecu maju 2011 na Poljskem.

Evropska prestolnica kulture Lublin – dostopna vsem je projekt, ki se je razvil sočasno z kandidiranjem Lublina za Evropsko prestolnico kulture 2016. Ideja je bila razvita s strani hendikepiranih, ki želijo imeti aktivno vlogo v mestu na kulturnem področju. Projekt želi tudi opozoriti na problem mestne oblasti, saj je dostopnost za invalide na kulturne dogodke večinoma onemogočena zaradi arhitektonskih ali kakšnih drugih ovir. Dodatni cilj je tudi opozoriti ostale kandidate za EPK na Poljskem (Gdansk, Poznan, Białystok, Bydgoszcz, Katowice, Lódz, Szczecin, Toruń, Warszawa in Wroclaw) na aktivno soudeležbo in prisotnost invalidov na kulturnih dogodkih. S tem projektom bomo lahko začeli z razpravo v družbi in lokalni politični ravni, da bodo invalidi, ki so zdaj le redko prisotni pri podobnih prireditvah, imeli priložnost da aktivno sodelujejo pri dogodkih v organizaciji Evropske prestolnice kulture in kar je najpomembnejše tudi priložnost, da se vključijo v družbo in spoznavajo nove ljudi. To bo pomagalo pri premagovanju družbenih ovir in predsodkov med neinvalidi in invalidi.

Udeleženci projekta so ljudje s posebnimi potrebami, ki se zanimajo za aktivno sodelovanje v kulturi in pri pripravi Lublina za Evropsko prestolnico kulture in Maribor Evropska prestolnica kulture 2012.

Projekt je podprt s strani EU programa Mladi v akciji.


Iskanje zaposlitve malo drugače

od Strokovna služba

Fakulteta za upravo (FU) v okviru svojih dejavnosti za pomoč študentom invalidom, vabi vse, ki boste v bližnji prihodnosti iskali zaposlitev, na zelo zanimivo delavnico z naslovom Iskanje zaposlitve malo drugače. Na njej bo sodelovala tudi naša bivša članica Vesna Grbec, ki si je pri iskanju zaposlitve pridobila veliko izkušenj in znanja, kako pritegniti delodajalca kljub invalidnosti. Zagotavljamo vam, da bo ta delavnica drugačna kot so navadno na to temo. Pridite, ne bo vam žal.

»Iskanje zaposlitve malo drugače«

Študente s posebnimi potrebami vabimo na seminar na temo iskanja zaposlitve.

Predstavljene bodo usmeritve pri iskanju zaposlitve, potek izbire in razgovor.

Predstavljeni bodo tudi primeri iz prakse.

Seminar bo potekal v prostorih Fakultete za upravo v predavalnici P16

v ponedeljek 14. marca 2011 ob 14.00.

Vljudno vabljeni!

 nasmeh

Margit Horvath

Fakulteta za upravo

In

Strokovna služba DŠIS